1.5kk sitten kokoonnuimme täällä Oulussa muutaman henkilön voimin suunnittelemaan tätä päivää. Esityspaikkaa ja hinta tasoa kyseltiin kokoustiloista, kirjastosta, elokuvateattereista ja Tietomaasta. Elokuvateatterien myytyä eioota, nähtiin Tietomaa ensi illan arvoisena paikkana. Ilmassa oli lievästi sanottuna pientä skeptisyyttä siitä saadaanko salin 210 paikkaa edes täytettyä, sillä tapahtuman 0 tulos arvioitiin toteutuvan täydellä salilla. Rahallisesta riskistä huolimatta, hommaa lähdettiin viemään eteenpäin ja aloitettiin mainoksien yms. materiaalien suunnittelu, niiden teettäminen, sekä jakaminen. Ihmisiä tuli pikkuhiljaa lisää mukaan jakamaan työtaakka ja antamaan arvokkaita näkemyksiään asioihin ja homma lähti rullaamaan. Mainostukseen satsattiin tosissaan ja näkyvyyttä saatiin myös paikallismedioissa, sekä yhdellä radiokanavalla.

Elokuvan käännösten parissa työskenteli useita ihmisiä ympäri Suomen ja Suomenkielinen käännös taisikin olla ensimmäisenä valmiina tekstitysten kanssa! Elokuva voitiin siis vihdoin viimeistellä tuottajan puolelta, joka teki vielä viimeisiä kuvauksia elokuvaa varten :D

Tammikuun puolella ennakkovarauksia alkoi tulemaan pikkuhiljaa ja alle viikko ennen näytöstä todettiin ennakkovarausten perusteella, että odotettavissa voisi olla positiivinen yllätys. Teimme suunnitelman B, eli sovimme Tietomaan kanssa mahdollisesta toisesta näytöksestä, jos ihmisiä sattuu tulemaan reilusti yli kapasiteetin. Tällöin viimeisetkin epäilyksen rippeet olivat hälvenneet ja positiivinen henki leijui porukan yllä koko viikon, lisä ilon aihetta antoi Tietomaan vierestä löytyneen ravitsemusliikkeen tilat reilulle 50 hengelle, jonne meidät aiottiin ottaa avosylin vastaan Ensi-illan jatkoja varten. 14.1 mennessä varausmäärä paisui jo niin suureksi, että jouduimme jäädyttämään uudet ennakkovaraukset, että edes osa lipuista voidaan myydä ilman varausta saapuville ihmisille.

Suuri määrä työtä on takana ja odotukset erittäin korkealla näin 3 tuntia ennen esityksen alkua. Kiitokset jokaiselle joka on ollut mukana mahdollistamassa tätä maailmanlaajuista julkaisua.  Näin suuri ei-kaupallinen maailmanlaajuinen elokuvan julkaisu taisi myös saada aikaan maailman ennätyksen. Kyllä joukossa vain on voimaa ja ihmiset pystyvät yhdessä suuriin tekoihin!

Nautittavaa elokuva iltaa jokaiselle näytöksiin tulijoille. Luvassa on taatusti hyvää materiaalia!